Pri Sigorde neďaleko Prešova sa nachádza asi 150 účastníkov SlovTek

04.08.2006 Prešov

Sigord/Prešov 4. augusta (TASR) - Na súkromnom pozemku pri priehrade Sigord neďaleko Prešova sa dnes podvečer nachádzalo asi 150 účastníkov SlovTeku.
\"Polícia má situáciu pod kontrolou, terén pravidelne monitorujeme, organizátori si pozemok prenajali a zatiaľ neevidujeme problémy\", uviedol dnes pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Korch. Dodal, že medzi účastníkmi podujatia sú okrem Slovákov aj Česi, Francúzi a Belgičania.
Priehrada Sigord patrí do katastrálneho územia obce Kokošovce a nachádza sa asi kilometer od uvedenej obce.

Doplnené:
Sigord/Prešov 4. augusta (TASR) - Situácia na pozemku pri Sigorde neďaleko Prešova, kde sa začína technopárty SlovTek 2006, je po 18. hodine pokojná bez rušivých elementov.
Podujatie, ktorého sa zúčastňujú okrem Slovákov aj Česi, Francúzi a Belgičania, sa koná na súkromnom pozemku, ktorý majú jeho organizátori riadne prenajatý.
\"Polícia situáciu pravidelne monitoruje a zatiaľ je bezproblémová. V prípade, že by nastal protiprávny stav, máme dostatok síl a prostriedkov zasiahnuť\", uviedol na tlačovej besede pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Korch. Dodal, že polícia nateraz usmerňuje dopravu, pretože akcie sa zúčastňujú milovníci technopárty s veľkorozmernými vozidlami\". Monitorovať budeme aj výskyt drog a omamných látok\", doplnil Korch.
Priehrada Sigord patrí do katastrálneho územia obce Kokošovce, nachádza sa asi kilometer od uvedenej obce a vyše 10 kilometrov od Prešova.
 

Vyberte región

mark